Ga naar hoofdinhoud

Geen Engelse en Nederlandse deelname aan de Wereldbekerfinale springen

Beezie Madden met Breitling LS Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met nog enkele weken te gaan tot aan de Wereldbekerfinale springen stromen de definitieve inschrijvingen binnen, maar opvallend genoeg ontbreken de Engelse ruiters deze keer. Ook de Nederlandse ruiters zullen niet afreizen naar Zweden.

Deze week werd de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt voor de Wereldbekerfinale springen, die plaatsvindt van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gothenburg.

William Whitaker was na alle kwalificatiewedstrijden de hoogst geplaatste ruiter van de Britten, maar kwam niet in aanmerking voor een finaleplaats. Ook Harrie Smolders, Jos Verloy, Denis Lynch en Marcus Ehning zullen niet in de ring te zien zijn, hoewel Ehning en Lynch nog als reserve kunnen bijspringen mochten er uitvallers zijn.

Titelverdedigster

De Amerikaanse amazone Beezie Madden reist met Breitling LS wel af naar Göteborg om haar titel te verdedigen, maar Richard Spooner, winnaar van de Noord-Amerikaanse Western League, heeft afgezien van deelname. Datzelfde geldt ook voor de winnaar van 2017 McLain Ward en zijn teamgenoot van de World Equestrian Games, Laura Kraut. Het Amerikaanse team was in Tryon nog goed voor een gouden medaille. Dit betekent dat Devin Ryan en Georgina Bloomberg namens de Verenigde Staten wel aan de start zullen verschijnen.

Beezie Madden zal haar concurrenten op afstand moeten zien te houden, want zoals altijd zijn er veel combinaties op jacht naar de titel. Onder hen ook de nummer twaalf van de wereldranglijst de Zweed Henrik von Eckermann, die met Toveks Mary Lou zowel in 2017 als in 2018 als derde eindigde en op dit moment in topvorm is. Het duo peelde een sleutelrol in het zilveren succes van het Zweedse team tijdens de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon en heeft sindsdien zijn goede vorm weten vast te houden. Ze krijgen ongetwijfeld flinke concurrentie van onder andere Martin Fuchs en Steve Guerdat uit Zwitserland die beiden in Tryon individueel nog een zilveren en bronzen medaille wonnen.

Deelnemende landen

In totaal verschijnen 35 ruiters uit 18 verschillende landen aan de start in de finale van de Wereldbeker die van 3 tot en met 7 april in Göteborg (Zweden) plaatsvindt. Het prestigieuze evenement heeft een lange geschiedenis en wordt alweer voor de 41e keer gehouden.De landen die dit jaar meedoen zijn: Oostenrijk, België, Brazilië, Chili, Egypte, Estland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Polen, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS.

Vijf amazones in 40 jaar

Slechts vijf amazones wisten in de geschiedenis van de Wereldbekerfinale de titel te pakken en allen waren afkomstig uit de Verenigde Staten. Dit keer zullen acht amazones aan de finale deelnemen, maar Beezie Madden zal veruit favoriet zijn gezien haar overwinningen van de afgelopen twee edities van de Wereldbekerfinale.

Bron: Grandprix-replay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook