Ga naar hoofdinhoud

Groom Sören Pedersen gewond bij prijsuitreiking

In Gothenburg is donderdagmiddag de groom van Sören Pedersen gewond geraakt bij een incident na de prijsuitreiking. Pedersen eindigde met Tailormade Diarca PS (v. Diarado) op de zesde plek in de 1,45m-rubriek voorafgaand aan de eerste ronde van de WB-finale en mocht terugkomen voor de ereronde. Bij het verlaten van de ring sloeg de merrie uit en raakte daarbij Pedersons groom tegen haar borst. Er werd direct eerste hulp verleend en in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis was ze bij bewustzijn.

Hoe het nu met Pedersons groom gaat is op dit moment niet bekend.

Valpartij

Het is het tweede incident in Gothenburg. John Whitaker en zijn hengst Argento (v. Arko III) begonnen woensdag foutloos aan hun rit op 1,40 m. niveau, maar kwamen halverwege het parcours door een niet passende afstand in de hindernis terecht en vervolgens ten val. Beiden leken ongedeerd de baan te verlaten. De arts stelde vandaag echter een gebroken sleutelbeen vast bij de 63-jarige Brit, die daarmee voorlopig een tijdje aan de kant staat.

Bron: Horses.nl/GrandprixReplay

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook