Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Jachtspringen Wereldbekerfinale in Gothenburg

Steve Guerdat met Alamo. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Voor de springruiters zit het eerste parcours voor de Wereldbekerfinale in Gothenburg erop. De nummer een van de wereld Steve Guerdat gaf met de Ukato-zoon Alamo gelijk zijn visitekaartje af. Voor Horses is fotograaf Arnd Bronkhorst ter plaatse om de mooiste beelden te delen vanuit het Scandinavium. Voor Arnd maakte Pierre Costabadie de eerste foto's van het jachtspringen.

Als nummer drie van de startlijst was het alles of niets voor Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love. De Belg verloor zelfs een stijgbeugel aan het einde van de rit. “Het was moeilijk om bij de laatste vier hindernissen de focus te houden”, aldus Philippaerts, hij eindigde als derde. (Foto Pierre Costabadie/Icon Sport)
Francois Jr Mathy reed met de geweldig springende Casanova de l’Herse vlak na zijn landgenoot Olivier Philippaerts en was slechts 0,2 seconde langzamer. (Foto Pierre Costabadie/Icon Sport)
De ontketende Pieter Devos sloot met een messcherpe rit op de super voorzichtige Larino-zoon Apart (fokker Paul Hendrix) het jacht af in 61.31 seconde en werd tweede. “Dit geeft veel vertrouwen voor de komende dagen”, zei Devos na afloop. (Foto Pierre Costabadie/Icon Sport)
Met Alamo (v. Ukato), gefokt door Daan Nanning, gooide Steve Guerdat alles in de strijd en knabbelde nog weer een fractie van de leidende tijd af: 61,28 seconde. De tweevoudige Wereldbekerwinnaar heeft de eerste stap gezet naar misschien zijn derde titel. (Foto Pierre Costabadie/Icon Sport)
Steve Guerdat: “Ik ben erg blij, mijn paard sprong heel goed. Ik weet dat hij snel is en hield mij vast aan mijn plan. Ik heb niet te veel gekeken naar wat de andere ruiters deden omdat er een paar opties waren die ik niet kon doen met hem en ik wist wel wat ik kon met zijn galopsprongen. Het pakte perfect uit!” (Foto Pierre Costabadie/Icon Sport)

Bron Horses.nl/World of Showjumping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.