Ga naar hoofdinhoud

Olivier Philippaerts: ‘Legend en ik zijn er klaar voor’

Olivier Philippaerts met Legend of Love. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dit jaar geen Nederlanders in de Wereldbekerfinale springen die morgen in Gothenburg van start gaat, maar onze zuiderburen zijn met vier ruiters goed vertegenwoordigd. Daaronder Olivier Philippaerts, die voor het tweede jaar op rij deelneemt aan de finale.

Olivier Philippaerts maakte vorig jaar in Parijs zijn debuut in de finale van de Wereldbeker. Met zijn merrie H&M Legend of Love (v. Landzauber) reed hij toen een sterke wedstrijd. De eindwinst was voor Beezie Madden, Philippaerts en H&M Legend of Love eindigden als vijfde.

Voorbereiding

“Ik kijk met heel veel goesting uit naar deze finale”, zegt Olivier Philippaerts. “De focus is er. Ik heb er heel intens naar toe gewerkt en ook wel mijn zinnen op gezet. Legend heeft na Mechelen zes weken rust gekregen. Haar voorbereiding op deze finale is begonnen in Oliva waar we enkele kleinere rubrieken hebben gereden. Nadien volgden Dortmund en ’s Hertogenbosch waar ze één balk uit de lepels tikte. Qua voorbereiding is alles perfect verlopen. Zowel Legend als ik zijn er klaar voor.”

Zware strijd

Donderdag wordt afgetrapt met het jachtparcours en vrijdag staat een proef met barrage op het programma. Zaterdag is een rustdag. Zondag is het D-Day en worden de medailles uitgedeeld. “Uiteraard is het doel om zondag met een goede uitgangspositie van start te gaan. De laatste finaledag is loodzwaar. Een eerlijke maar bijzonder zware strijd beslist wie er met de medailles naar huis gaat. Pronostikeren heeft geen zin. We zien wel hoe de wedstrijd verloopt”, besluit Philippaerts.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.