Ga naar hoofdinhoud

Vader en zoon van der Vleuten tweede en derde in kwalificatieproef

Maikel van der Vleuten met Idi Utopia. Foto: Cedric Vlemmings Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De kwalificatieproef op CSI Leipzig bleek een strijd der titanen. Waarbij de Italiaan Alberto Zorzi in het zadel van de in Friesland gefokte Danique (v. Zento) aan het langste eind trok. Maikel van der Vleuten werd derde met Idi Utopia. 500 kilometer westwaarts werd Eric van der Vleuten tweede in de kwalificatie voor de twee sterren Grand Prix.

Het was een kwestie van honderdste seconden om de podiumplaatsen te verdelen. Alberto Zorzi noteerde met de door B. Feenstra gefokte merrie de winnende tijd van 63,32 seconden. Op iets minder dan een halve seconde afstand volgde Felix Hassmann met de zestienjarige Balzaci op de tweede plaats. De top drie werd compleet gemaakt door Maikel van der Vleuten met de Quasimodo Z-nazaat Idi Utopia.

Kronenberg

Op CSI Kronenberg deed vader Eric van der Vleuten goede zaken met Wunschkind 19. Met de dertienjarige Casall-dochter noteerde hij de tweede eindtijd van 28,44 seconden. Louise Saywell schreef deze kwalificatieproef op haar naam met Golden Wave OL (v. Nartago). Daarnaast was er een zevende plaats in deze rubriek voor Bart van der Maat met Queen of Lightness. Bart Bles maakte de top tien compleet gevolgd door Michel Hendrix met de KWPN-hengst Don Diablo HX en Kevin Olsmeyer.

Klik hier voor de uitslag van Leipzig en hier voor de uitslag van Kronenberg. .

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook