Ga naar hoofdinhoud

Whitaker wint na Landrover Grand Prix ook WB-wedstrijd met Catwalk IV

Robert Whitaker en Catwalk
Robert Whitaker en Catwalk Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteren schreef Robert Whitaker al de Landrover Grand Prix op zijn naam in de Finse hoofdstad met de zestienjarige Catwalk IV (v. Colman) en vandaag voegde de Britse ruiter daar ook nog de overwinning in de wereldbekerwedstrijd aan toe in Helsinki. Het duo was met afstand goed voor de snelste foutloze barrage en daarmee kon Whitaker niet alleen de hoofdprijs in geld, maar ook in WB-punten mee naar huis nemen.

Whitaker was met Catwalk een van de slechts vier combinaties, die foutloos bleef in de barrage van deze WB-wedstrijd en was meer dan anderhalve seconde sneller dan de nummer twee.

Sergio Alvarez Moya klokte met Jet Run (v. Chacco-Blue) de tweede snelste tijd van 39,81 seconden en werd gevolgd door Celine Schoonbroodt- de Azevedo met Cheppetta (v. Chepetto) met 40,09 seconden op de klok. Christian Kukuk was de langzaamste foutloze in de barrage met Quintino (v. Quinton), de Duitse ruiter kwam in 47,18 seconden aan de finish.

De Nederlandse combinaties slaagden er vandaag niet in om zich te plaatsen voor de barrage en eindigden niet bovenaan in de uitslag.

Tussenstand

Whitaker staat in de tussenstand na twee wedstrijden nu samen met Brian Balsiger, de winnaar van de WB-wedstrijd in Oslo vorige week,  op een gedeelde tweede plaats.  Peder Fredricson gaat aan de leiding met 1 punt meer in totaal.

 

Uitslag 
Tussenstand

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook