Ga naar hoofdinhoud

Felix Haßmann op ultieme wijze naar winst Duits Kampioenschap

Felix Hassmann, hier met Cayenne WZ. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Duits Kampioenschap is vanmiddag Felix Haßmann als kampioen gehuldigd. Haßmann hield in alle vijf rondes als enige de nul op het scorebord en pakte zo op sublieme wijze de winst in het kampioenschap. Jan Wernke en Hendrik Sosath maakten het podium compleet. 

Haßmann hield met Cayenne WZ (v.Claudio) in alle vier de omlopen de lei schoon en net als Felix flikten Jan Wernke en Nashville HR (v.Nintender) dit kunstje ook. Een barrage moest uitwijzen wie de nieuwe kampioen van Duitsland werd.

Top drie

Hoewel Wernke een super snelle tijd neer zette in de barrage van 39,88, moest de ruiter die snelheid bekopen met acht strafpunten. Dit zette de deur voor Haßmann wagenwijd open. Felix reed zijn vijfde foutloze ronde in 42,84 en pakte de titel. Wernke pakte het zilver voor Hendrik Sosath. Met Casino Berlin (v.Berlin) noteerde Sosath in de eerste drie rondes een tijdfout en na een foutloze ronde in de vierde omloop, eindigde de ruiter met drie strafpunten op de bronzen positie.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook