Ga naar hoofdinhoud

Fine Lady weer terug in de wedstrijdpiste

Eric Lamaze met Fine Lady in Rio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eric Lamaze was om gezondheidsredenen enige tijd uit de roulatie en verscheen onlangs op het WEF in Wellington weer in de ring. Ook zijn topmerrie Fine Lady 5 was lange tijd niet meer op concoursen te zien. Gisteren reed de Canadees de zestienjarige dochter van Forsyth weer naar binnen in de 1,45m openingsrubriek van week tien van het WEF.

“Kijk eens wie er terug is”, deelde Fine Lady’s eigenaar Artisan Farms een Facebook bericht. De merrie liep haar laatste wedstrijd onder Eric Lamaze in september op het CSI5* in Waregem. Vlak daarvoor had het paar nog een knappe prestatie geleverd door in de loodzware Grand Prix van Calgary zevende te worden. Waregem was ook de laatste internationale start van Lamaze die daarna om gezondheidsredenen verschillende wedstrijden cancelde.

De voormalige Olympische kampioen zette Fine Lady in de spotlights met het behalen van de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio. In hetzelfde jaar won het paar onder meer de Rolex Top Ten finale in Genève. Verder wonnen ze de Grand Prix’ in Wellington, twee GP’s in Calgary in juni en juli vorig jaar.

Bron Horseman/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook