Ga naar hoofdinhoud

Fleur Holleman wint pony Grand Prix Gorla Minore ‘Wat een week!’

Fleur Holleman hier met Venery Dew Drop. Foto: Melanie Brevink - van Dijk.

"Wat een week!", schreef Fleur Holleman op haar Facebook-pagina. De vijftienjarige amazone uit Huissen sloot een succesvol concours voor de jeugd in Gorla Minore af met een klinkende overwinning in de Grand Prix voor ponyruiters. Met haar toppony Bora-Bora bleef Holleman Martina Ferrari uit Italië bijna twee seconden voor. Mart IJland werd derde met Invisible "E" van het Juxschot.

Fleur Holleman reed een ijzersterke Grand Prix met haar pony Bora-Bora met wie ze plek in het team voor de Europese kampioenschappen wil bemachtigen. Samen met Mart IJland en twee Italiaanse amazones moest Holleman in de barrage uitvechten wie de winnaar werd.

Mart IJland snel

IJland was met Invisible “E” van het Juxschot de snelste in de barrage met 36,93 seconden, maar kreeg twee balken. De ruiter uit Hengelo moest uiteindelijk met een derde plaats genoegen nemen. Fleur Holleman stuurde Bora-Bora vlot en foutloos rond in 41,80 seconden en daar bleken de twee Italianen niets meer aan te kunnen doen. Martina Ferrari was met 43,59 seconden beduidend langzamer. Ook Georgia de Lorenzi was langzamer en liep ook nog tegen twee balken aan.

Emma Bocken tweede in GP Children

De Grote Prijs van de Children ging over een 1,30m-parcours. Negen combinaties kwamen in de barrage. De veertienjarige Emma Bocken stuurde haar elfjarige Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve) knap foutloos rond in  35,81 seconden. De amazone uit Weert kwam een seconde te kort op de winnaar Lou Puch uit Zwitserland. De overige Nederlanders kwamen door foutjes in het basisparcours niet in de prijzen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron KHNS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook