Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert’s toppaard Chianti’s Champion verkocht

Frank Schuttert met Chianti's Champion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De elfjarige Grand Prix-hengst Chianti’s Champion van topruiter Frank Schuttert is verkocht. De Champion du Lys-zoon die onlangs nog vierde was in de Global Champions Tour van Doha vertrekt naar de stallen van Team Harmony. De Ier Peter Moloney neemt de teugels over.

In juni 2016 bracht Schuttert de hengst voor het eerst uit op internationaal niveau, waarna in 2017 het duo in de Grote Prijs van Geesteren op 4* niveau een knappe derde plaats pakte. In 2018 kende Chianti’s Champion ook vele hoogtepunten, waaronder een vierde plaats in de GP van Amsterdam, de overwinning in de Grand Prix van Valkenswaard, een derde plaats in de Super Grand Prix van Praag en deelname aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Ook 2019 begon uitmuntend voor Frank Schuttert en de hengst; in Doha sprong Chianti’s Champion naar een vierde plaats in de Grand Prix.

‘Chianti stond niet in de etalage’

“Als sportman is het erg jammer dat Chianti’s Champion vertrekt, maar als handelaar moet je zulke paarden af en toe verkopen”, aldus eigenaar Jos Lansink. “Chianti stond niet in de etalage, maar na herhaaldelijk aandringen hebben we hem toch verkocht aan Team Harmony.” De verkoop kwam tot stand door bemiddeling van Cian O’Connor die zijn landgenoot Peter Moloney traint. Recent won Moloney nog de CSI4* Grand Prix van Vejer de la Frontera met het paard Ornellaia (v.For Pleasure) – ook een van de paarden van Team Harmony.

Bron: Persbericht/Horses.nl

Eén reactie op “Frank Schuttert’s toppaard Chianti’s Champion verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook