Ga naar hoofdinhoud

Gebroeders Philippaerts verstoren Franse hegemonie, van de Rijt en Houtzager in top acht

Olivier Philippaerts. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de 1,45m proef was het Thibault Philippaerts die de proef op zijn naam zette en in de 1,50m direct-op-tijd rubriek was het broer Olivier die bovenaan de uitslag prijkte. Teddy van de Rijt (1,45m) en Marc Houtzager (1,50m) eindigden beide in de top acht.

Thibault en Jaimi van Dorperheide (v.Winningmood) zetten in de barrage van het 1,45m een tijd neer van 36,39 en waren daarmee de concurrentie de baas. Georgia Tame kwam met Cash Up (v.Cash and Carry) het dichtst bij de Belg. Tame finishte in 36,88 en eindigde daarmee als tweede. Teddy van de Rijt moest met Itcho van ’t Ruytershof (v.Lord Z) een fout in de barrage noteren en werd uiteindelijk achtste.

1,50m ook voor Philippaerts

In het 1,50m was Olivier Philippaerts de man die voorop in de ereronde reed. Olivier klokte met de Cachas-nakomeling Cataleya een tijd van 61,37 en pakte daarmee de overwinning. Henrik von Eckermann (Lorielle 2) en winnaar van gisteren Patrice Delaveau (Vestale de Mazure HDC) doken beiden onder de tijd van Philippaerts, maar door een fout vielen de heren terug in het klassement. Marc Houtzager reed een foutloze ronde met Sterrehof’s Dante (v.Canturano) in 69,38 en werd daarmee nog zevende.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.