Ga naar hoofdinhoud

Gerben Morsink wint bij jonge paarden met zelfgefokte Carsey Z

Gerben Morsink met Navarone Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste rubriek van de dag op het CSI5* in Valkenswaard, was een rubriek direct op tijd voor zes- en zevenjarige springpaarden. De winst was voor de Nederlander Gerben Morsink, die de door de familie Morsink zelf gefokte voshengst Carsey Z (v. Carthino) als snelste foutloos rondstuurde.

Tweede werd de Ier Denis Lynch met KWPN’er Inventa d’Or (v. Bella Baloubet). Het duo was een seconde langzamer dan Morsink. Derde was de Zwitserse Jane Richard Philips, die Oetsjakov NL (v. Emerald) reed.

Onstuimige vos

Gerben Morsink nam tegen het einde van de rubriek de leiding met de onstuimige vos. Morsink nam behoorlijk wat risico en kwam diep onder de een-na-laatste hindernis uit, maar bleef foutloos en nam de leiding over van Denis Lynch. Niemand kon de Nederlander daarna nog inhalen. Vorig jaar won Morsink met Carsey Z ook al een aantal jongepaardenrubrieken in Nederland en België.

Van der Schans negende

Patrick van der Schans en de zesjarige, KWPN-goedgekeurde, Jager (v. Numero Uno) klasseerden zich op plaats 9. Ook voor Harrie Smolders en de BWP-goedgekeurde Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel v’t Meulenhof) was er een mooie foutloze ronde.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.