Ga naar hoofdinhoud

Gerco Schröders Genève overleden

Gerco Schröder met Genève. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gerco Schröder heeft afscheid moeten nemen van Eurocommerce Genève (Ahorn x Ariban XX). Het voormalige toppaard genoot bij BWG Stables in Tubbergen al jaren van zijn pensioen. Genève overleed afgelopen nacht, hij werd 28 jaar.

Twintig jaar geleden, in 1999, wonnen Gerco Schröder en Genève zowel met het team als individueel de gouden medaille op het EK young riders. Drie jaar op rij, in 2001, 2002 en 2003, nam het duo deel aan de Wereldbekerfinale.

De laatste jaren genoot de door P. Coppes gefokte KWPN-ruin van zijn rust, samen met de andere pensionado’s van de gebroeders Schröder.

Bron: Horses.nl/FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook