Ga naar hoofdinhoud

Vrieling wint eerste ronde GCL Miami, Van der Vleuten tweede

Jur Vrieling met Fiumicino van de Kalevallei Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten zijn goed begonnen aan de Global Champions League in Miami. Vrieling stuurde Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) met een ijzersterke rit foutloos over de finish in de direct op tijd over 1,55m. Met 63,08 seconden op de teller bleef hij anderhalve seconde sneller dan Van der Vleuten en Beauville Z (v. Bustique).

De elfjarige Fiumicino van de Kalevallei, onlangs aangekocht door SF Equestrian om hem te behouden voor Vrieling, won daarmee zijn eerste zware proef van dit jaar. In oktober afgelopen jaar zette hij op de de Global Champions Tour in Samorin drie foutloze rondes neer en veroverde daarmee een eerste, tweede en derde prijs.

Ahlmann voor Vanderveen

De top drie van de 1,55m werd compleet gemaakt door Christian Ahlmann, die Solid Gold Z (v. Stakkato Gold) in 65,64 seconden foutloos over de finish stuurde. Kristen Vanderveen en Ben Maher eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Paris Panthers aan kop

Na de eerste ronde van de GCL gaat het team Paris Panthers, bestaande uit Darragh Kenny en Ben Maher, op de eerste plaats. Van der Vleuten en Eduardo Alvarez Aznar hebben team Madrid in Motion voorlopig aan de tweede plaats geholpen. De Hamburg Giants, gevormd door Jur Vrieling en Bart Bles, nemen voorlopig de derde plaats in.

Uitslag individueel.
Uitslag teams.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook