Ga naar hoofdinhoud

Vader en zoon Van der Vleuten tweede in eerste GCL-manche

Team Madrid in Motion - Maikel Van Der Vleuten, hier met Verdi TN Foto: Stefano Grasso/GCL
In de eerste manche van de Global Champions League in het Franse Cannes bleven donderdagavond slechts twee teams foutloos. New York Empire was dankzij de snelle rit van Hans-Dieter Dreher net iets sneller dan het team waar Eric en Maikel van de Vleuten in rijden, Madrid in Motion. Individueel was Maikel met Verdi TN met de zesde plek goed voor het beste Nederlandse resultaat in deze 1,50/1,55m-rubriek op tijd.

Emanuele Gaudiano was individueel goed voor de snelste foutloze rit. De Italiaanse ruiter zat in het zadel van Kingston van het Eikenhof (v. Epleaser van ’t Heike) en bleef als enige foutloos onder de 68 seconden.

Dreher zette de tweede foutloze tijd neer met Prinz (v. Perigueux). Daarmee leverde de Duitse ruiter een belangrijke bijdrage aan de voorlopige eerste plaats van zijn team. Denis Lynch bleef ook foutloos, maar was met Van de Vivaldi (v. Vivaldi van de Kampel) met 72,76 seconden wel een stuk langzamer.

Nederlanders

Maikel van der Vleuten was met de zesde plek individueel met Verdi (Quidam de Revel) niet de enige Nederlander bovenin de lijst, zijn vader eindigde met Wunschkind (v. Casall) met zijn foutloze rit ook nog in de top tien. Met de tweede plaats in de tussenstand staat het team van de beide ruiters er mooi voor. De Van der Vleutens waren niet de enige Hollanders met een foutloze ronde in deze eerste manche van de teamcompetitie, Bart Bles eindigde met Gin D (v. Clinton I) net voor Vleut sr op de negende plaats en Leopld van Asten werd elfde met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker).

Teams

Vier teams staan na de eerste ronde op vier strafpunten in de tussenstand. Bij deze vier zitten ook de teams van Bart Bles en Gerco Schröder. Bles’ team, Hamburg Giants staat voorlopig op de vierde plek en Schröders team, Prague Lions staat voorlopig vijfde.

 

Uitslag individueel
Uitslag teams

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.