Ga naar hoofdinhoud

Goldstein reageert op cyberpesten: ‘Wees jezelf, houd van je leven!’

Danielle Goldstein met Lizziemary. Photo © Sportfot

Iedereen kent Daniëlle Goldstein als springamazone met de kleurrijke bos veren in haar haar. Zonder twijfel valt ze op in de ring, en heeft met haar unieke uiterlijk media-aandacht en fans over de hele wereld. Maar na haar recente overwinning in de 5* Grand Prix op het Winter Equestrian Festival in Wellington leidde 'Dani's' kledingkeuze tot een felle discussies op sociale media. In een videoboodschap reageerde Goldstein op de kritiek met "Wees jezelf, houd van je leven!"

Daniëlle Goldstein won in februari voor het tweede jaar op rij de 5* Grand Prix in Wellington met haar merrie Lizziemary (v. Cabri d’Elle). Niet haar prestatie kreeg de aandacht in de media, maar haar outfit werd bekritiseerd. Naast de gekeurde bos veren in haar haar, had de amazone een witte rijjas aan en droeg een yogabroek in plaats van een rijbroek.

Cyberpesten

Tegenstanders van Dani’s accessories in het parcours lieten op social media weten dat de bos veren niet veilig waren en dat de kleding tegen de traditie van de sport is. Als reactie daarop poste Dani een videoboodschap op Instagram waarin ze zegt dat veel van de opmerkingen grenzen aan cyberpesten.

‘Draag veren omdat het goed voelt’

“Niemand mag zich slecht voelen over de keuzes die ze maken waardoor ze zichzelf goed voelen. Ik draag mijn veren omdat ik me er goed bij voel. Ik hou van ze”, zegt Goldstein. “Onze sport is erg conservatief. Maar dat ben ik niet. En de sport hoeft niet zo te zijn.”

‘Wees trouw aan je zelf’

“Het is goed om anders te zijn. Er is geen reden dat we allemaal hetzelfde moeten zijn”, vervolgde ze. “Blijf op die weg, wees trouw aan wie je bent. … Promoot vriendelijkheid en individualiteit en heb een goed gevoel over jezelf. Dat vind je terug in je resultaten in de sport en in alles wat je in het leven doet.”

Bluman: ‘Dani is rolmodel’

Goldsteins teamgenoot Daniel Bluman reageerde ook op zijn Facebook pagina naar aanleiding van de opmerkingen in de sociale media over Dani. Hij vindt haar een bron van inspiratie en een rolmodel. Bluman: “Dani doet waar ze van houdt, doet het op de manier waarvan ze gelukkig wordt, zonder enige schade aan te richten of pijn te doen. Het maakt haar helemaal niets uit wat mensen denken of ze het goedkeuren of afkeuren. Diversiteit is gezond. Anders zijn is goed.”

Bron Noelle Floyd

2 reacties op “Goldstein reageert op cyberpesten: ‘Wees jezelf, houd van je leven!’

  • Sanne

    Zolang zij mag startten heeft geen ander te zeggen wat wél en wat niet mag. Laat een ieder in zijn waarden en de FEI de regels bepalen. Ze is een voorbeeld dat je mag zijn wie je bent en je daar niet voor hoeft te schamen. Wat je mooi of niet mooi vind, smaken verschillen, maar dwing een ander dan niet jou smaak op te leggen. Super zoals deze amazone reageert… hopelijk gaat dit kwartje ooit bij velen vallen…

  • Brigitte de Graaf

    Go for it woman!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook