Ga naar hoofdinhoud

GP Topsport Vlaanderen voor Olivier Philippaerts

Olivier Philippaerts met Armstrong van de Kapel. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Grote Prijs vandaag in de Mechelse Nekkerhal heeft een zege opgeleverd voor Olivier Philippaerts. De 22-jarige Belg reed H&M Legend of Love (v. Landzauber) in de barrage van het 1,50 m in 36,82 seconden razendsnel en foutloos over de eindstreep, goed voor de hoofdprijs van 15.375 euro.

Landgenoot Jérôme Guery deed met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reves) een serieuze poging om de tijd van Philippaerts te verbeteren. Met 37,71 seconden moest de Belg uiteindelijk genoegen nemen met het tweede geld, toch nog 12.300 euro. De Franse topamazone Pénélope Leprevost reed haar Cardento-merrie Nice Stephanie in 38,53 seconden naar de derde prijs. Met een barragetijd van 40,01 eindigden Harrie Smolders met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) als vierde. De Brit Joe Clee en Chin Chin-zoon Fento Chin S maakten de top vijf compleet.

Duitser Holger Wulschner reed BSC Skipper (v. Stolzenberg) naar de zesde plek. De Zweed Henrik von Eckermann, de laatste foutloze in de barrage, stuurde Giljandro van den Bosrand (v. Orlando) naar plaats zeven.

Leopold van Asten eindigde ook in de prijzen. De regerend Nederlands kampioen eindigde met de elfjarige VDL Groep Quinthago Z (v. Quinar) als twaalfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook