Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix springpaard Cristallo A*LM met pensioen door blessure

Julien Epaillard met Cristallo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eerst onder Julien Épaillard en daarna met Philippe Rozier kreeg de Holsteiner Cristallo A*LM (Casall x Corofino I) grote bekendheid. Niet minder dan 34 overwinningen heeft de zoon van Casall achter zijn naam staan. Maar door lichamelijke problemen is een einde gekomen aan zijn sportieve carrière. Dit maakte eigenaar Laiterie de Montaigu gisteren op Facebook bekend.

In 2012 begon de carrière van de vijftienjarige Holsteiner Cristallo onder het zadel van Julien Epaillard. De zoon van Casall groeide uit tot een succesvol Grand Prix-paard. Het paar was regelmatig lid van het Franse Nations Cup team en boekte verschillende overwinningen tot op 1,60m-niveau.

In 2017 kwam een einde aan de samenwerking tussen Laiterie de Montaigu en Epaillard. Philippe Rozier volgde zijn landgenoot op bij team LM en zette de succesreeks met het paard voort. Eind vorig jaar won het nieuwe paar onder meer de wereldbekerwedstrijd in El Jadida en dit jaar waren er goede klasseringen in Bazel, St. Tropez en onlangs in Lausanne.

Lausanne was ook het laatste internationale concours voor Cristallo. Op Facebook geeft Laiterie de Montaigu dat het paard lichamelijke problemen heeft en uit de sport wordt teruggetrokken.

Bron Grandprix-replay.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook