Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix van Lyon voor Daniel Deusser, geen hoofdrol voor Nederlanders

Daniel Deusser met Tobago Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de zege in de wereldbekerwedstrijd in Verona, voegde Daniel Deusser gisteravond de overwinning in de Grand Prix van Lyon toe aan zijn palmares. ‘Double D’, zoals Deusser bij zijn werkgever Stephex heet, bewees zijn topvorm door de beste zijn van 19 sterke concurrenten in de barrage met de hengst Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Geen van de Nederlanders bereikten de barrage.

Veel barragekandidaten dus in de 5* Grand Prix van Lyon, maar liefst twintig. Het leverde een boeiend spektakel op waarin Daniel Deusser en de tienjarige hengst Tobago Z de hoofdrol hadden. Double D stuurde de zoon van Tangelo van de Zuuthoeve foutloos rond in een tijd van 34,60 seconden en die prestatie werd niet meer verbeterd.

Guerdat tweede

Het bronzen paar van de wereldkampioenschappen, Steve Guerdat en de Zweeds gefokte merrie Bianca (v. Balou du Rouet) moesten met de tweede plaats genoegen nemen. Guerdat kwam bijna en seconde te kort op Deusser, hij finishte in 35,34 seconden. De Zwitser werd op de voet gevolgd door Olivier Philippaerts en de twaalfjarige merrie H&M Legend of Love (v. Landzauber), die in 35,59 seconden over het barrage parcours vloog.

Gancia de Muze weer snel

Als laatste ruiter probeerde Niels Bruynseels met de geweldige merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reves) in een ultieme poging de tijd van Deusser te verbeteren. De Belg was sneller, 34,16 seconden, maar hij nam een balk mee. Het paar werd hierdoor achtste.

Geen hoofdrol

Willem Greve en Maikel van der Vleuten kregen in het basisparcours beiden acht strafpunten. Greve belandde net Zypria S (v. Canturo) op plaats 33, Van der Vleuten eindigde als 37ste met Idi Utopia (v. Quasimodo Z).

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook