Ga naar hoofdinhoud

Gregory Wathelet behoudt leiding in Belgisch Kampioenschap

Gregory Wathelet met Faut-II des 7 Vallons. Foto: ©Sportfot

Na de tweede kwalificatie van het Belgisch Kampioenschap springen is Gregory Wathelet nog steeds de leider in het klassement. Met Faut-Il des 7 Vallons (v. Comme Il Faut) sprong hij een super foutloze ronde. Een resultaat dat slechts negen combinaties wisten te halen. De nummers twee en drie van de eerste dag, Leonie Peeters en Olivier Philippaerts, moesten springfouten incasseren.

Door de fouten van Leonie Peeters (14 met Tinkoucha Hero Z (v. Tinka’s Boy)) en Olivier Philippaerts 5 met Zayado (v. Cayado)) kon Gilles Thomas opklimmen naar de tweede plaats. Met zijn paard Konak (v. Nabab de Reve) was de viervoudig jeugdkampioen één van de negen foutlozen over het 1,50m-parcours.

Regerend kampioen Verlooy nog in de race

Dieter Vermeiren staat met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir vh Schuttershof) op de derde plaats. Regerend kampioen Jos Verlooy is met Varoune (v. Verdi TN) opgeschoven naar plek vier. Thibeau Spits heeft met zijn foutloze ronde op Classic Touch DH (v. Casall) de vijfde positie ingenomen. De eerste zeven ruiters van het klassement staan binnen een balk.

Zaterdag is de finale van het kampioenschap.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl/persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook