Ga naar hoofdinhoud

Greve, Snels en Ansems gooien hoge ogen in GP Bonheiden

Willem Greve, hier met Zypria S (v.Canturo) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Willem Greve, Zoï Snels en Jack Ansems deden goede zaken in de 1,45m 2* Grand Prix van Bonheiden. Alle drie de ruiters bereikten de barrage en eindigden bij de beste zes. Mel Thijssen viel door een fout buiten de barrage, maar klasseerde zich als snelste vier-fouter nog bij de beste tien. De winst in de Grote Prijs bleef in eigen land bij Dieter Vermeiren.

Vermeiren en Kingston Town Z (Kashmir van Schuttershof x Chellano Z) finishten in een tijd van 39,58 en daar kon geen van zijn concurrenten onder duiken. De Belg pakte de overwinning en daarmee de hoofdprijs van 8250 euro. Zijn landgenote Ann Carton-Grootjans kwam met Kai-Licha de Carmel (Prince vd Wolfsakker x Quidam de Revel) het dichtst in de buurt met haar 39,66, maar door een fout viel de amazone terug naar een vijfde plaats.

Top van het klassement

Bruna Selva deed met Vif de la Fontaine (Dollar du Murier x Apache d’Adriers) een goede poging Vermeiren van de overwinning af te houden. De Fransman liet de tijd stoppen op 40,28 en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Willem Greve reed een strakke ronde met zijn Faro (Calvaro x Contendro II), klokte 41,35 en pakte een mooie derde plaats. Zoï Snels en de eveneens van Calvaro afstammende Empire (Calvaro x Erdball) kwamen een fractie later binnen in 41,68 en mochten als vierde opstellen.

Jack Ansems en Fliere Fluiter (Zirocco Blue x Animo) leken op een top die klassering af te stevenen, maar een fout gooide roet in het eten voor de Nederlander. Ansems eindigde als zesde met een tijd van 40,16. Mel Thijssen was als snelste vier-fouter met Enrique (Tangelo vd Zuuthoeve x Lando) nog goed voor een tiende plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook