Ga naar hoofdinhoud

Beth Underhill wint 165.000 euro in Rolex 5* GP van La Baule, Smolders achtste

Harrie Smolders hier met Bingo du Parc. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Beth Underhill met Dieu Merci van T & L (v.Toulon) en Yuri Mansur met Vitiki (v.Valentino) waren de enige deelnemers in een veld van 50 die dubbele foutloze ronden wisten te produceren. Van hen twee was Underhill de snelste en mocht zich winnaar noemen van deze editie van de GP van La Baule en de bijbehorende 165.000 euro. De derde plaats was voor Pierre Marie Friant met Urdy D'Astree (v.Bouffon Du Murier).

Harrie Smolders reed een foutloze eerste ronde maar kon dit met Bingo Du Parc (v.Mylord Carthago) in de tweede manche niet herhalen en werd achtste in de eindstand.

Vitiki

De 14-jarige Vitiki van Yuri Mansur die vandaag tweede werd is in 2019 teruggekomen van een zeer ernstige blessure die het paard opliep in 2018 tijdens het CHIO Aken. Het kootbeen was van boven naar beneden gespleten en er waren zeven pennen voor nodig om de breukdelen tegen elkaar te houden. Het grote geluk met deze blessure was dat er geen bewegende delen zitten waardoor botgroei geen belemmering veroorzaakt in een gewricht.

Röntgenfoto van de breuk na operatie

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook