Ga naar hoofdinhoud

Denis Lynch onnavolgbaar in €450.000 Rolex Grand Prix van Rome

+Video
Denis Lynch met All Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jana Wargers had met Limbridge (v.Limbus) als tweede starter een tijd neergezet van 43.19 seconden waarvan het tot de laatste starter aan toe leek dat het de winnende rit was. Maar met een fenomenale barragerit pakte de Ier Denis Lynch met Brooklyn Heights (v.Nabab de Reve) de overwinning in de 2022 editie van de Rolex Grand Prix van Rome plus 112.500 euro. Zijn tijd was 0.67 seconden sneller dan die van Wargers. Derde werd de voor eigen publiek rijdende Piergeorgio Bucci met Cochello (v.Casall) die ook foutloos reed maar met 45.78 seconden beduidend langzamer was dan de eerste twee.

Voor de Nederlanders was er geen succes vandaag want geen van hen slaagde erin om de schifting te overleven en zich te plaatsten voor de beslissende tweede ronde.

Deceptie

Wat wel een deceptie was in deze Grote Prijs dat alleen de beste twaalf combinatie’s doorgingen naar de tweede ronde. Wat betekende dat zowel Jerome Guery, Gregory Whatelet en Francesca Ciriesi een foutloze eerste ronde reden en toch niet mee mochten doen aan de tweede puur omdat ze van de foutlozen de langzaamsten waren. De regel zou moeten zijn dat de beste twaalf doorgaan maar sowieso alle foutlozen.

Uitslag

Eén reactie op “Denis Lynch onnavolgbaar in €450.000 Rolex Grand Prix van Rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.