Ga naar hoofdinhoud

Prachtige sport in door Edwin Smits gewonnen GP van Oliva

CSI-3*
Hessel Hoekstra hier met QstarFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De vanmiddag verreden Grote Prijs van het CSI-3* concours in het Spaanse Oliva eindigde met een overwinning voor Edwin Smits met de KWPN'er Farezzo (v. Arezzo VDL). Het paar bleef in een spannende barrage met een tijd van 39,35 seconden de rest van het veld net voor. De tweede plaats was voor René Tebbel die met Tulum (v. Chacco-Blue) 0,71 seconden langzamer was. Derde werd Pia Reich met PB Chaconi, eveneens een nazaat van Chacco-Blue.

Hessel Hoekstra reed met Icoon VDL (v. Bubalu VDL) ook een foutloze barrage en als tweede starter leek zijn tijd goed genoeg om bij de eerste vijf te eindigen. Helaas voor Hoekstra was dit zo’n wedstrijd waar op het scherpst van de snede gestreden werd en het de meesten ook lukte om dit foutloos te doen waardoor hij als achtste gerangschikt werd.

Snel, sneller, snelst

Als eerste ging Bilal Zaryouh met Usual Suspect D’auge (v. Jarnac), het voormalig toppaard van Julien Epaillard, van start en hij legde het parcours foutloos af in 43,71. Dat leek een tijd die wel te kloppen was, maar niet eenvoudig. Het was diezelfde Julien Epaillard die echter met Edesa’s Djud Box (v. Diarado) bijna twee seconden van die tijd afhaalde en daarmee leek de winnaar wel bekend.
Niets was minder waar.

René Tebbel liet weer eens zien waar hij ooit zo goed in was, racen tegen de klok. In een rit waarbij zijn paard platter en platter begon te springen, lukte het toch om alles in de houders te laten en 1,80 seconden van de tijd van Epaillard af te snoepen. Het kon niet anders dan Tebbel ging deze GP op naam schrijven.
Maar dat was buiten Edwin Smits om gerekend. In een alles of niets rit, waarbij hij iedere afstand naar voren nam, reed hij Farezzo in 39,35 door de finish en werd daarmee de winnaar van deze GP en een cheque van 12.875 euro.

Nederlanders

Remco Been kreeg een springfout in de eerste ronde met Granny Smith Apple (v. Eldorado vd Zeshoek), maar zijn basistijd was snel genoeg om twaalfde te worden.

Micky Morssinkhof en Melvin Greveling kregen beiden een fout en tijdsoverschrijding waarmee ze 22e en 23e werden.

Uitslag
Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook