Ga naar hoofdinhoud

Gulliksen en Arakorn snelste in 1,50m-rubriek Gothenburg

De vrijdagavond in Gothenburg werd afgesloten met een 1,50m-rubriek direct op tijd. Johan-Sebastian Gulliksen trok aan het einde van de proef de overwinning naar zich toe op de door C. van Dijk uit Oudewater gefokte Arakorn. Met de zoon van Cantos bleef de jonge Noor Daniel Deusser bijna twee tiende voor. Op de plaatsen drie en vier kwamen de Zweedse amazones Linda Heed en Evalina Tovek.

De 22-jarige Noor Johan-Sebastian Gulliksen had gezien dat even voor hem Daniel Deusser met de Toulon-dochter Kiana van het Herdershof een snelle tijd van 58,56 seconden op het scorebord gezet. De jonge Noor zette alles op alles om met Arakorn die tijd te verbeteren en dat lukte met twee tiende van een seconde, 58,39 seconden. De vier combinaties na hem konden dat niet meer verbeteren, de zege ging naar de zoon van Geir Gulliksen.

Eerder onder Helmer Hoekstra

Geir Gulliksen kocht in 2016 de Cantos-zoon die toen in handen was van Helmer Hoekstra. Zelf reed hij de veertienjarige Arakorn tot halverwege vorig jaar waarna zijn zoon Johan-Sebastian de teugels overnam. In februari werd het paar tweede in de Grote Prijs van Lillestrøm. In Gothenburg zette het duo de goede vorm door met de zege in de 1,50m Tabel A.

Deusser nipt tweede

Achter Daniel Deusser stuurde Linda Heed Jarvis van D Abelendreef (v. Nabab de Reve) naar de tweede plek in 59,15 seconden. Haar landgenote Evelina Tovek was op Oz de Breve (v. Dollar du Murier) net iets langzamer, 59,59 seconden.

Fuchs en Bengtsson

Martin Fuchs maakte de top vijf vol op The Sinner (v. Sanvaro). De Zwitser was 0,04 sneller dan de Zweedse topruiter Rolf-Göran Bengtsson op de KWPN’er en bij Zangersheide goedgekeurde Ermindo W (v. Singapore).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.