Ga naar hoofdinhoud

Harley van den Bisschop naar Bertram Allen

Nicola Philippaerts met H&M Harley vd Bisschop. Foto: FEI / Jim Hollander.

Nicola Philippaerts heeft afscheid moeten nemen van Harley van den Bisschop. De Dulf van den Bisschop-zoon nam samen met zijn ruiter onlangs nog deel aan de FEI Nations Cup-finale in Barcelona, waar ze met het Belgische team de overwinning behaalden. Nu zal de ruin zijn carrière voortzetten onder het zadel van de jonge en talentvolle Bertram Allen.

Philippaerts kreeg Harley van den Bisschop op zevenjarige leeftijd onder het zadel en in 2014 won het duo hun eerste vijf sterren-wedstrijd in Tryon. In de jaren daarna behaalde de combinatie de nodige successen, waaronder het winnen van de Longines Global Champions Tour in Cascais.

Vroeg of laat afscheid nemen

“De voorbije 4,5 jaar heb ik hem echt kunnen kneden”, vertelt Philippaerts. “Hij was en is een absolute topper. Hij is bijzonder belangrijk geweest voor de ontwikkeling van mijn carrière. Dankzij hem sta ik waar ik nu sta. Het is dan ook jammer dat onze wegen scheiden, maar het is niet anders. De dag dat we met een paard beginnen samen te werken weten we dat we er vroeg of laat afscheid van moeten nemen.”

Bron: Philippaerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook