Ga naar hoofdinhoud

Harley VDL-dochter Elana wint onder Pablo Barrios GP in Wellington

Eric ten Cate

De negenjarige merrie Elana, of wel E.Lana-Imoo zoals ze bij het KWPN heet, won dit weekend onder haar ruiter Pablo Barrios de Grote Prijs op de herfst tour in Wellington. Niemand bleef foutloos in de spannende barrage. Barrios stuurde de Harley VDL-dochter in de snelste tijd rond en bleef Marilyn Little op RF Casablanca (v. Cosido) net voor.

Van de 31 combinaties in de nationale Grote Prijs gingen er acht door naar de barrage. Pablo Barrios moest hierin als eerste van start met Elana. Hij sprong met de merrie een snelle ronde, maar moest een fout incasseren. Barrios: “Ik probeerde zo snel mogelijk te zijn met alle concurrenten nog achter me. Ik heb wel geluk gehad dat niemand foutloos bleef.”

Onder Eric ten Cate

Pablo Barrios kreeg Elana begin dit jaar te rijden. Het fokproduct van A.J. van Raalte uit Kampen werd in Nederland met succes uitgebracht door de Twentenaar Eric ten Cate. Ten Cate won nationaal veel met haar, maar ook internationaal werden de nodige prijzen in de wacht gesleept op 1,35m-1,40m-niveau.

‘Fantastische merrie’

In mei van dit jaar debuteerde Barrios met de merrie en waren al een keer derde in een 4* Grand Prix in Tryon. Na een rust periode heeft de ruiter uit Venezuela haar weer opgepakt voor de tour in Wellington. “Ze voelde echt goed”, zei Barrios na afloop. “Ze is een fantastische merrie en ik heb hoge verwachtingen van haar.” Hij kijk uit naar de wedstrijden op het wintercircuit in Florida.

Marilyn Little tweede

Achter Barrios werd Marilyn Little op RF Casablanca (v. Cosido) tweede en Derek Petersen stuurde Diamant’s Legacy (v. Diamant de Semilly) naar de derde plek.

Bron Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook