Ga naar hoofdinhoud

Harm Lahde’s Oak Grove’s Americana voorlopig geschorst: ‘Ik ben geschokt’

Harm Lahde Foto: Jacquelien van Tartwijk

De Duitse springruiter Harm Lahde is geschokt door de schorsing van zijn Oak Grove's Americana (Aganix du Seigneur x Heartbreaker). Na de wedstrijd in Oldenburg zijn er sporen van morfine, codeïne en oripavine in het bloed van het achtjarige paard gevonden en de FEI heeft het dier voorlopig geschorst tot 1 februari 2020.

Het doping geval bij het paard van Harm Lahde lijkt precies op die van Nino des Buissonnets van Steve Guerdat. In 2015 werd het paar geschorst toen in La Baule, waar het paar de Grand Prix won, ook sporen van codëine en oripavine werden gevonden. Na onderzoek bleek een combinatie van die stoffen alleen door voedselbesmetting in het lichaam van het paard kon komen.

‘We onderzoeken nu alles’

Op het CSI3* in Oldenburg had Harm Lahde, stalruiter van Gestüt Eichenhain, zich nog in de prijzen gereden met de achtjarige dochter van Aganix du Seigneur  in een 1,50m rubriek. Daarna werd er bij de dopingcontrole de verboden middelen ontdekt. “Ik was geschokt”, vertelde Harm Lahde aan spring-reiter.de. “We onderzoeken nu alles. De enige mogelijkheid is dat de stoffen via het voer in het lichaam van het paard zijn gekomen. Ik hoop dat alles snel weer goed komt.”

Gedurende het onderzoek is Oak Grove’s Americana geschorst tot 1 februari 2020.

Bron spring-reiter.de

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook