Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders bijt spits af in Nations Cup finale

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoach Rob Ehrens laat Harrie Smolders en Emerald (v. Diamant de Semilly) als eerste combinatie in actie komen bij de aftrap van de Furusiyya FEI Nations Cup Finale. Gerco Schröder is de laatste van de vier Oranje ruiters die de piste betreedt van Real Club de Polo in Barcelona. 

Nederland,  de nummer 1 van de West Europese eerste divisie, heeft de zesde startpositie geloot in een veld met in totaal 18 deelnemende landen. Harrie Smolders heeft dus nummer 6 op de startlijst, waarna de beurt is aan Maikel van der Vleuten en  VDL Groep Arera C (v. Indoctro) die als 24e op de startlijst staan. Jeroen Dubbeldam en Carusso LS La Silla (v. Montebello la Silla) komt als 42e aan de beurt en  Glock’s London (v. Nabab de Reve) mag onder het zadel van Gerco Schröder als 60e aan de bak.

De beste acht landen gaan door naar de finale op zaterdagavond. De overige landen strijden vrijdagavond in de troostfinale om de plaatsen 9 tot en met 18.

Klik hier voor de volledige startlijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook