Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders grijpt net naast winst in GP Parijs

Harrie Smolders en Don VHP Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat ze al het hele seizoen de ene na de andere nulronde produceren, vorige week al sterkhouder waren van het Nederlandse team in Rotterdam en vijfde werden in de GP, hebben Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) nu ook in Parijs een knalprestatie neergezet. In de afsluitende GP werden ze knap derde.

Al de hele week regent het fouten in Parijs. Op de idyllische locatie vlakbij de Eiffeltoren, bracht de laatste dag daar geen verandering in. In de kwalificatie kwamen acht duo’s zonder fouten rond. In de GP zelf slaagden amper drie combinaties daarin. Heel wat favorieten gaven niet thuis. In de barrage geen Simon Delestre en zijn springvlo Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray), geen Niels Bruynseels op Gancia De Muze (v. Malito de Rêve) en geen Peder Fredericsson op H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof), vorige week nog winnaar in Rotterdam. Ook Maikel Van der Vleuten en Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) geraakten niet tot in de eindstrijd.

Consistentie

Wel erbij was Harrie Smolders op Don VHP Z, een van de meest regelmatige combinaties in de Global Champions Tour dit seizoen. Dit duo werd enkel nog vergezeld door Julien Epaillard met de pas negenjarige Usual Suspect d’Auge (v. Jarnac), gisteren ook al goed voor de gedeelde winst in de Six Bars en Olivier Philippaerts op zijn vinnige merrie H&M Legend of Love (v. Landzauber).

Snelheid

Het enige nadeel is dat Don VHP Z niet het snelste paard van het hele pak is. In de barrage met veel lange galoplijnen kon hij het dan ook niet winnen van de twee andere paarden. Uiteindelijk bleek de Franse snelheidsduivel Julien Epaillard de beste. Olivier Philippaerts kaapte de tweede stek weg voor Harrie Smolders. Als troostprijs neemt Smolders de leiding in de tussenstand wel terug over van Christian Ahlmann, die vandaag niet verder kwam dan de elfde plaats op Caribis Z (v. Caritano Z).

Klik hier voor het volledige resultaat.
Klik hier voor de tussenstand in de GCT.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook