Ga naar hoofdinhoud

Harry Allen de Nederlanders de baas in Vragender

Archieffoto van Harry en Bertram Allen. Foto: LGCT/Stefano Grasso
Op woensdag trapte Jumping de Achterhoek in Vragender af met twee rubrieken in de 1*-wedstrijd. In de Big Tour werd na een boeiende strijd Harry Allen de winnaar. De jonge Ier reed EH Quick Nina een seconde sneller over het Twee Fasen parcours dan Steven Veldhuis met Famariloma. Ook in de 1* Small Tour snelde een jongeling naar de top van het klassement, de negentienjarige Tani Joosten greep de zege op Carioca de Riverland.

In de 1* Big Tour was een Twee Fasen-parcours gebouwd. Ongeveer de helft van de deelnemers bleven dubbel nul. Steven Veldhuis had lang de leiding in handen. Met de achtjarige merrie Famariloma had de ruiter uit Haaksbergen 27,72 seconden op de klokken gezet. De dochter van Azteca VDL komt uit de stal van Kirsten Rikkert en Veldhuis debuteerde met haar in september in Kronenberg.

Eerder onder Harrie Smolders

Steven Veldhuis is een snelle ruiter en moeilijk te kloppen. Toch wist Harry Allen aan het einde van de wedstrijd nog een seconde van Veldhuis’ tijd af te rijden. De zeventienjarige broer van Bertram Allen finishte op EH Quick Nina in een tijd van 26,61 seconden wat hem de eerste prijs opleverde. De elfjarige Quidam’s Rubin-dochter werd eerde door Harrie Smolders gereden en kwam begin vorig jaar bij Allen op stal.

Top vijf

De top vijf werd volgemaakt door de Nederlanders Johan Worst met High Society WS (v. Up To Date), Harrie Wiering op Gweedore vd Groote Kamps Z (v. Glasgow-W vh Merelsnest N.O.P.) en Vincent Geerink met Beaumont (v. Vermont).

Joosten wint Small Tour-rubriek

Tani Joosten won met Carioca de Riverland overtuigend de 1* Tabel A direct op tijd. De amazone uit Zevenaar was een dikke seconde sneller dan Yann Chartier Capitaine die de Plot Blue-nakomeling Pluto 75 onder het zadel had. De zevenjarige ruin is gefokt door Marcus Ehning uit de KWPN-merrie Iris (v. Libero H).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook