Ga naar hoofdinhoud

Harry Charles naar winst in Horse of the Year Show GP

In de Leading Showjumper of the Year-rubriek was Harry Charles de grote man. De 22-jarige Brit hield in de barrage de concurrentie op achterstand en mocht voorop in de ereronde. Ben Walker moest genoegen nemen met plek twee. Angelie von Essen eindigde met de KWPN'er Daniel (v.Heartbreaker) op het podium, waar David Simpson met de KWPN'er Foudre F (v.Namelus R) net naast het podium eindigde.

In totaal hielden 4 combinaties de nul op het scorebord in de basis ronde en moest de strijd besloten worden in de tweede ronde. Harry Charles stuurde zijn Stardust (v.Chacco-Blue) zeer snel en foutloos door het parcours. De Brit zette de klok stil op 37.19 seconden en verzekerde zich hiermee van de hoofdprijs van 15.609 Britse pond. Ben Walker deed met Creevy Taylor (v.Pacino) een poging Charles van zijn troon te stoten, maar kwam met 43.21 seconden tekort en eindigde als tweede.

Daniel en Foudre F

Angelie von Essen en de door de Gebroeders Bosch uit Luttenberg gefokte Daniel tikten een balk uit de lepels en mochten als derde opstellen. David Simpson noteerde twee springfouten met Foudre F, gefokt door P. en E. Frederiks uit Deventer. De Ier pakte hiermee een vierde prijs. Georgia Tame en Z7 Ascot (v.Non Stop) maakten de top vijf compleet.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook