Ga naar hoofdinhoud

Heins, Kuipers en Greeve beginnen vooraan in Opglabbeek

De 1,40m-rubriek op het CSI2* in Opglabbeek telde gisteren rond de 200 deelnemers, waardoor er twee klassementen werden opgemaakt. De rubrieken golden als kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. De Belg Dries Dekkers kwam als sterkste naar voren, hij won de beide groepen. In de eerste groep werd Stefanie Heins vijfde en in de tweede groep was er een derde plaats voor Doron Kuipers en Michael Greeve eindigde als vierde.

Dries Dekkers reed twee sterke proeven met zijn paarden D&J Havanna (v. Griseldi) en Hippos van de Rostal (v. D’Ukase). Op de elfjarige BWP-hengst D&J Havanna klokte hij met 53,08 seconden de allersnelste tijd en werd de winnaar van groep 1. Op een halve seconde (53,57) volgde de Brit Graham Babes met de twaalfjarige KWPN’er Boucheron (v. Valentino). De derde plaats ging naar Gilles Detry en de Verdi-zoon Catwalk Harry.

Heins vijfde

Stefanie Heins stuurde Silverado (v. Orlando) naar de vijfde tijd. Haar 56,66 seconden was ruim drie seconden langzamer dan de winnaar. Gert Jan Bruggink met Floris (v. Vampire) en Sander Geerink op Donner IK (v. Deauville Van T&L) haalden met hun achtste en negende plaats nog een top tien klassering.

Opnieuw Dekkers

In de tweede groep voerde Dries Dekkers het klassement aan met Hippos van de Rostal. Met de elfjarige zoon van D’Ukase finishte de Belg in 53,41 seconden. Hans-Dieter Dreher was met Cachacco Blue (v. Chacco-Blue) meer dan een seconde langzamer en werd tweede.

Kuipers en Greeve dicht bij elkaar

Doron Kuipers met de elfjarige Homer de Muze (v. Nabab de Reve) en Michael Greeve op de hengst Big Star Jr KZ (v. Big Star) klokten beiden af in de 56 seconden. Kuipers werd in 56,28 seconden derde en Greeve met 56,48 seconden vierde. In deze groep eindigden de overige Nederlanders buiten de top tien.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.