Ga naar hoofdinhoud

Hendrik Jan Schuttert winnaar van ‘koningsnummer’ CH Bennekom

Hendrik-Jan Schuttert hier met Good Farming HS. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hendrik Jan Schuttert werd op Hemelvaartsdag, 18 mei, de grote winnaar van het Concours Hippique Bennekom. Na een spannende barrage sprong hij samen Her Game Ball BG (v. Carambole) een snel foutloos parcours. Bert van der Maat met Québec (v. Qlassic Bois Margot) en Marriet Smit-Hoekstra met Kikkuris Cooper (v. Caretino) volgden op enkele seconden.

Op de prachtige grasbodem traden achttien combinaties aan voor de 1,40m Grote Prijs. Acht ruiters kwamen terug voor de barrage. Met een tijd van 37,57 seconden stuurde Hendrik Jan Schuttert zijn Carambole-dochter Het Game Ball BG naar de overwinning. Hij bleef Bart van der Maat anderhalve seconde voor. Van der Maat klokte een tijd van 39,06 seconden met de NRPS goedgekeurde hengst Quebec. Marriet Smit-Hoekstra was de derde en laatste foutloze in de barrage met Kikkuris Cooper. Zij reed een tijd van 39,84 seconden.

Tom Schellekens winnaar 1,35m en 1,30m

Tom Schellekens heerste in het 1,35m en 1,30m. Hij won het 1,35m met Casander (v. Lord Z) en pakte ook de tweede plaats met Chella II de Laubry Z (v. Casalito). In het 1,30m zegevierde Schellekens met Infinity (v. Arlando K).

Op donderdag 9 mei 2024 is de 117e editie van het traditionele Hemelvaartsconcours in Bennekom.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.