Ga naar hoofdinhoud

Hessel Hoekstra wint eerste onderdeel Junioren in Mierlo

video
Hessel Hoekstra en Qstar (archieffoto). Foto: FotoTrailer

Hessel Hoekstra snelde zojuist met zijn schimmelruin Q Star naar de overwinning in het eerste onderdeel van de Juniorenwedstrijd in Mierlo. Hij bleef Iris Hakvoort met Don't Tell Me What To Do net voor in het parcours dat op 1,35 m stond. Derde werd Max van de Poll met Charlotte.

Hessel Hoekstra reed vanaf start tot finish aanvallend en nam overal in het parcours van Louis Konickx de kortste route. “Op de eerste dag is Q Star fit en daar moet je van profiteren”, verklaarde Hoekstra zijn tactiek.

Goed gereden

Er werd goed gereden in het kampioenschap voor junioren, waarin 44 combinaties aan start kwamen. Meer dan de helft kwam over de finish zonder springfouten. Morgen in de tweede omloop van het kampioenschap gaat Hessel Hoekstra van start met 0 strafpunten. De tijdverschillen van de eerste wedstrijden worden door twee gedeeld en bepaalt de uitgangspositie van zijn concurrenten. Iris Hakvoort heeft 2.33 achterstand op Hessel.

Morgen en zaterdag worden het tweede en derde gedeelte van de Juniorenwedstrijd gereden. Op zaterdagmiddag vind dan de beslissende manche voor het Nederlands Kampioenschap plaats.

De winnende ronde van Hessel Hoekstra werd gefilmd door Clipmyhorse.tv

 

Lees alle uitslagen hier.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook