Ga naar hoofdinhoud

Hickstead’s International Horse Show gaat door zonder 5*-klassen en Nations Cup

De Royal International Horse Show in Hickstead gaat dit jaar door in sterk afgeslankte vorm. De organisatie van het concours dat van 20-25 juli wordt gehouden, heeft de belangrijke 5* rubrieken en de Nations Cup geschrapt. In een verklaring lieten de organisatoren weten dat de "moeilijke beslissing" was genomen om de RIHS dit seizoen in een nieuw jasje te steken, als gevolg van de aanhoudende Covid-situatie en de beperkingen die gelden voor internationale reizen.

“Dit jaar zal de RIHS een internationaal evenement een 2*-wedstrijd worden, en met springrubrieken die gericht zijn op de in Groot-Brittannië gevestigde ruiters. De nationale rubrieken, zoals de ‘British Showjumping Winter Finals’, blijven deel uitmaken van het programma en de Queen Elizabeth II Cup verhuist naar de zondagnamiddag en vormt zo de hoofdrubriek van de show,” aldus de verklaring. Ook alle showrubrieken zullen normaal verlopen, met de finales en kampioenschappen op zondag.

‘Voortdurende onzekerheid’

Volgens Lizzie Bunn, directeur van Hickstead, hadden de organisatoren “zo gehoopt” dit seizoen naar de normale gang van zaken terug te keren, maar de voortdurende onzekerheid in combinatie met de reisbeperkingen maakten het onmogelijk de RIHS in zijn gebruikelijke opzet te laten doorgaan.

Eerder werd ook al de prestigieuze Al Shira’aa Hickstead Derby (23-27 juni) gecanceld. In dat weekend wordt nu een nationaal concours gehouden.

Bron Horse and Hound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook