Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner uit beroemde fokkerij Günter Schüder naar Jerome Guery

De Belgische springruiter Jerome Guery heeft zich verzekerd van de zevenjarige Holsteiner hengst Uniquo (v. Uriko x Cancara). Het springtalent komt uit de beroemde fokkerij van Günter Schüder, fokker van onder meer Ludger Beerbaums Chiara.

Günter Schüder gold als een van ’s werelds succesvolste fokkers van springpaarden. Naast Chiara fokte hij ook Simon Delestres Chesall Zimequest en de Landgraf I-zoon La Zarras, de hengst waarmee Toni Hassmann doorbrak in de sport. Zijn fokprodukt Unique komt uit een andere stam, Stamm 5054. Moeder Bali II is een halfzus van de Holsteiner hengst Cardino (v. Carthago) die al heel wat internationale springpaarden heeft gebracht.

Veiling

Twee jaar geleden liet Schüder, al eens geëerd met de Landgraf I-prijs als fokker van het jaar, al zijn paarden veilen. De toen 71-jarige man stopte omdat hij geen opvolger had.

Qatar

Unique kwam als vierjarige bij Bertrand Masneri en zijn partner Sylva Kuhrt. Masneri bracht de hengst uit tot op het Duitse M*-niveau voordat de coronacrisis uitbrak. De in Holstein woonachtige Fransman kwam in contact met Jerome Guery die het paard kocht samen met Sheikh Khalifa Abdulaziz Bin Jassim al Thani en Sheikha Maha Abdulaziz Bin Khalifa al Thani van Qatar. Guery maakte de aankoop van Unique op Instagram bekend.

Bron St.Georg/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook