Ga naar hoofdinhoud

Houtzager en Schröder in top tien Salzburg

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Marc Houtzager en Gerco Schröder reden zich gisteravond met hun toppaarden Sterrehof's Calimero en Glock's London in de barrage van de 1,55m-hoofdrubriek op de Amadeus Horse Indoors in Salzburg. Helaas kregen beiden strafpunten in de beslissende omloop en moesten met de achtste en negende plek genoegen nemen. De Italiaan Gianni Govoni ging met Lucaine (v. Lenardo) met de eerste prijs naar huis.

De 1,55m hoge proef die meetelde voor de wereldranglijst was tevens de laatste kwalificatie voor de Grand Prix. De tien combinaties die in de barrage aantraden maakten er een spannende strijd van. Met een zeer snelle nul-ronde pakte Gianni Govoni overtuigend de zege. De Italiaan stuurde zijn dertienjarige Westfaalse ruin Lucaine in 40,95 seconden over de finish, bijna vier seconden sneller dan Emil Hallundbaeck en Chalisco (v. Chacco-Blue).

Twee maanden

“Ik ben super blij met de overwinning”, reageerde Govoni na afloop, “we kennen elkaar nog niet heel goed omdat ik haar pas twee maanden heb.” Govoni nam de zoon van Lenardo over van zijn landgenoot Michele Previtali.

Strijd om tweede en derde plaats

Emil Hallundbaeck op Chalisco en de Turk Derin Demirsoy met Je suis van de Bien (v. Chopin van het Moleneind) vochten om de tweede plaats. Die tweede plek kwam in handen van de Deen met 0,02 seconde voorsprong op de Turk.

Houtzager en Schröder in top 10

Marc Houtzager liep met Sterrehof’s Calimero tegen vier strafpunten aan in de barrage. De niet al te snelle tijd bracht het paar op de achtste plaats. Gerco Schröder sloot aan op de negende plek met Glock’s London. De combinatie kreeg acht strafpunten in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Amadeus Horse Indoors

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook