Ga naar hoofdinhoud

Houtzager en Uppity als 25e aan start

Marc Houtzager is vanavond samen met zijn Sterrehof's Uppity (Guidam x Epilot) als 25ste aan de beurt in het jachtparcours. De Nederlandse ruiter rijdt in Gothenburg zijn eerste wereldbekerfinale en zal ook nog met zijn troef Sterrehofs's Tamino (v. Numero Uno) in actie komen op vrijdag en zondag.

Houtzager mag door het stof van Meredith Michaels-Beerbaum en Bella Donna rijden, die als nummer 24 de baan in mogen. Belg Ludo Philippaerts is al heel wat eerder aan de beurt, hij zal als tweede de ring betreden. De Belgische routinier mag met zijn paard Challenge van de Begijnakker Gerco Schröder vervangen en een gooi doen naar de titel. Philippaerts is direct na Olympisch kampioen Steve Guerdat aan de beurt. De Zwitser zal met Nino des Buissonnets als eerste een sterk resultaat proberen neer te zetten.

De afvaardiging van Philippaerts betekent dat Nick Skelton, Jeroen Dubbeldam, Ben Maher en Maikel van der Vleuten hebben bedankt voor een finaleplek. Alle vier waren namelijk hoger geplaatst dan de Belg.

Klik hier voor de volledige startlijst.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.