Ga naar hoofdinhoud

HSI reikt Longines horloge uit aan Gulliksen

Johan-Sebastian Gulliksen hier met Quiet Easy

De zoon van Noors Olympiër Geir Gulliksen, Johan-Sebastian, was vanavond bij de Winter Tour op CSI de Peelbergen het meest bij de tijd. Hij reed met Quidam’s Rubin-telg Quiet Easy de snelste ronde van de 17 man sterke barrage over 1.40m. De beste Nederlander in deze proef was Maikel van der Vleuten. Hij werd met Cupido V (v. Numero Uno) zevende.

Johan-Sebastian Gulliksen nam zo’n half jaar geleden de teugels over van Bertram Allen. De Ier bracht Quiet Easy in april nog winnend aan de start in de openingsproef van de GCT van Mexico na vele internationale topklasseringen. De knap gelijnde vos was eerder ook al succesvol onder Angelica Augustsson-Zanotelli (ZWE) en Ben Maher (GBR).

Dat het tussen de 21-jarige Noor en de 13-jarige Oldenburger goed klikte was al duidelijk bij hun eerste optreden in Drammen. Daar won het paar het 1.45m om drie weken later het 1.50m te winnen in Uggerhalne. Een Longines horloge is dan ook een mooie toevoeging aan het palmares van Gulliksen. “Dit is een geweldige extra prijs om te ontvangen dankzij Horse Service International. Quiet Easy heeft misschien wel meer ervaring op hoger niveau, maar het stond hier vanavond ook aardig technisch. Het was zeker geen weggevertje.” Als vierde starter in de barrage stak de Noor als eerste voorlangs richting hindernis twee en wist zijn eerste afstand van zeven galopsprongen te rijden in de laatste lijn.

“Het is de eerste keer dat ik hier meerijd met een CSI. Deze accommodatie is ongeëvenaard. Er wordt met je meegedacht als je met meerdere paarden in twee ringen moet starten qua planning en alles is top voor elkaar.” Dat de winnaar het talent van zijn vader heeft is evident, maar dat hij de sport in zou gaan niet perse. Ik heb tot mijn dertiende ook fanatiek geskied. Ik zat in het nationale team, maar op een gegeven moment moest ik een keuze maken. Toen leek het me, aangezien iedereen bij ons thuis aan paardensport doet, de makkelijkste keuze”, lacht Gulliksen die zeven jaar op rij zijn land vertegenwoordigde op de Europese kampioenschappen voor de jeugd. “Maar ik moet er net zo hard voor rijden als ieder ander. Mijn vader heeft me nooit druk opgelegd en die voel ik ook niet van de buitenwereld. We doen ons ding en dat valt tot dusver niet tegen.”

In de Medium Tour finale eindigde de winnaar van de GP-kwalificatie van een dag eerder, Christian Kukuk, op plaats twee met 0.13 seconden meer op de teller. Hij zadelde voor deze proef Lordanos-ruin Lacasino. De Deense Emil Hallundbaek tekende op voor de derde plaats met KWPN’er Allstar (v.Oklund). De top vijf werd gecompleteerd door respectievelijk de Ierse Conor Swail en de Italiaanse Raffaele Valente.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook