Ga naar hoofdinhoud

‘Dit is een droom!’ Casall ASK verplettert concurrentie in laatste GP voor pensioen

Rolf-Göran Bengtsson met Casall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met twee fantastisch gesprongen rondes en een razendsnelle barrage verpletterde Casall ASK zojuist de concurrentie in Hamburg tijdens zijn allerlaatste Grand Prix. Het werd de tiende Global Champions Grand Prix voor de Holsteiner hengst die vanmiddag afscheid neemt van de sport.

Het was een droomfinale voor de carrière van Casall ASK. Het volle stadion zat tot de laatste man te duimen voor de 18-jarige bruine hengst die onder Rolf Göran Bengtsson zijn laatste wedstrijd reed. Harrie Smolders werd tweede, de Nederlander klapte net zo hard mee na Bengtssons zinderende barragerit en was de eerste om de combinatie feliciteren.

Bengtson reageerde na de wedstrijd: “Dit had je niet kunnen verzinnen, het is echt een droom die uitkomt. Gisteren ging het niet zo goed, maar vandaag toonde hij weer zo veel kwaliteit. Hij heeft deze afsluiting echt verdiend.” zei de ruiter met tranen in zijn ogen.

Vijf combinaties naar barrage

Frank Rothenberger was verantwoordelijk voor het traditioneel enorme parcours in Hamburg vanmiddag. Een paar reusachtige oxers en een eindeloze waterbak brachten de meeste deelnemers al in de eerste ronde in de problemen.

Maar niet Laura Klaphake, de tweede starter, die in de eerste ronde speelde met het parcours. Met groot gemak reed ze foutloos rond met de pas negenjarige Catch Me If You Can (v Catoki). Landgenoot Christian Ahlmann was de tweede die naar de barrage mocht, met Epleaser van ’t Heike (v For Pleasure).

Ook Harrie Smolders mocht naar de barrage met Don VHP Z, die al ontzettend goed springt deze week in Hamburg. Een zeer voorzichtig paard, dat bijna nooit een balk raakt. Yuri Mansur Guerios was met de met veel vermogen springende Babylotte de vierde foutloze combinatie.

Tot grote vreugde van het publiek scoorde ook de 18-jarige Casall ASK onder het zadel van Rolf Göran Bengstson een foutloze eerste ronde. Het publiek had duidelijk nog niet genoeg van de bruine hengst, die vanmiddag in Hamburg met pensioen gaat. Omdat de laatste starter, Ludger Beerbaum, ook niet alle balken liet liggen, werd de barragestartlijst een droom voor de aanstaande pensionado. Casall mocht als laatste starten.

Smolders tweede

Laura Klaphake mocht de barrage beginnen en besefte dat ze veel risico moest nemen om te kunnen winnen. De strakke bocht naar de dubbel deed haar nog relatief onervaren paard de das om, er viel een balk. De combinatie is een grote belofte voor de toekomst.

Ahlmann reed vervolgens niet idioot snel, maar haalde de bocht naar de dubbel wel en finishte foutloos in 45,75. Smolders, nam ook niet te veel risico maar was net wat sneller, 45,13, hoewel hij Don nog wel even wakker moest schudden  op de laatste lijn. De Braziliaan Mansur kwam ook foutloos de barrage door, maar was met 46,42 langzamer dan Ahlmann en Smolders.

Sprookje

En toen kwam Casall. Bengtsson hield de hengst het hele parcours goed bezig en bleef gas geven. Hij nam de cruciale bocht nog een beetje korter dan de rest van het veld en ging als een raket op de laatste hindernis af met het  publiek op de banken om te finishen in 42,69. Een sprookje.

 

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook