Ga naar hoofdinhoud

Jack Ansems draait weer bovenaan mee in 1,45m Bonheiden

Jack Ansems met Fliere Fluiter. Foto: Eva van den Adel

Na een derde plaats in het 1,45m donderdag in Bonheiden, was er gisteren een tweede plek voor Jack Ansems en zijn merrie Fliere Fluiter (v. VDL Zirocco Blue) in de belangrijkste rubriek van de dag. In de Twee Fasen 1,45m, die meetelt voor de wereldranglijst, moest Ansems Felix Hassmann nipt voorlaten. De Duitser won op Balance (v. Balou du Rouet) met 0,08 seconde voorsprong. Harrie Wiering en Jody van Gerwen reden zich ook in de top tien.

Opnieuw toonde Jack Ansems en de Zirocco Blue-dochter goede vorm. Het paar leek met 32,89 seconden op de overwinning af te stevenen, maar moest toch de zege laten aan snelheidsspecialist Felix Hassmann. De Duitser stuurde zijn topmerrie Balance in 32,81 seconden foutloos over de tweede fase.

Thibeau Spits werd vlak achter Hassmann en Ansems derde. De jonge Belg kwam met Juragold Bormes (v. Contact vd Heffinck) in 33,13 seconden over de finish.

Harrie Wiering reed Gweedore Vd Groote Kamps Z (v. Glasgow vh Merelsnest) in 34,59 seconden naar de zesde plek. Voor Jody van Gerwen was er een negende plaats met Inebelle Van ‘T Welthof (v. Takashi Van Berkenbroeck) in een tijd van 35,20 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook