Ga naar hoofdinhoud

Janne Friederike Meyer beste in 1.50m Stoeterij Sterrehof Prijs, Henk Frederiks tweede

Janne Friederike Meyer-Zimmermann - Cornela Outdoor Gelderland 2023 Foto: © DigiShots

Outdoor Gelderland is nog maar halverwege, maar gaat nu al als een groot succes de boeken in. ’s Werelds beste ruiters trakteren het publiek in Vragender op spannende wedstrijden. Zo won Janne Friederike Meyer uit het Duitse Hamburg de 1.50m Stoeterij Sterrehof Prijs op vrijdagavond en de insider weet, zij kan een stukje paardrijden. Ze staat niet voor niets als nummer 61 op de wereldranking. In 2010 droeg ze bij aan teamgoud op het WK in Kentucky.

Het gekke is alleen, zelf zag Janne Friederike Meyer zich niet als favoriet voor de zege. “Sowieso niet toen ik op de deelnemerslijst zag wie er allemaal op Outdoor Gelderland rijden. Ik dacht: Dit gaat een pittig weekend worden. Zulke goede ruiters. Ik heb wel mijn allerbeste paard Messi van ’t Ruytershof (v. Plot Blue) mee, maar voor de lagere rubrieken. Hij komt terug van een lichte blessure. Voor de hogere proeven heb ik twee achtjarige paarden mee en dan Cornela (v. Cornet Obolensky), tien jaar oud en vanavond winnares.”

Zeven in de barrage

De 1.50m proef was een behoorlijke opgave. Van de 48 ruiters drongen er maar zeven door tot de barrage en dat waren niet de minste. Janne Friederike Meyer nam het onder meer op tegen oud-olympisch kampioenen Jeroen Dubbeldam op de beloftevolle KWPN-hengst Investment (v. Kannan) (vierde prijs) en Rodrigo Pessoa met Eclat du Cerisier, ook van Kannan, (zevende prijs), maar ook tegen Christian Ahlmann (vijfde met Mandato van de Neerheide (v. Emerald)), winnaar van teammedailles op EK’s, WK’s en Olympische Spelen.

Heel knap tweede werd Henk Frederiks uit het Drentse Wapserveen met Impian D (Bubalu VDL), voor de ‘Neder-Ier’ Conor Drain op Imagine (Cassini Gold).

Cornela zelf gefokt

“Ik ben super trots op mijn merrie”, vertelt Janne Friederike Meyer als ze Cornela (Cornet Obolensky x Caretino) op stal gezet heeft en tot in de puntjes verzorgd. “We hebben haar zelf gefokt uit onze beste foklijn. Haar vierjarige halfbroer Esmeraldo werd kampioen van de Holsteiner hengstenkeuring en liep een heel goede verrichtingstest. Cornela heeft zelf ook nog een veulen gebracht en daarna nog twee via embryotransplantatie. Haar carrière kwam dus wat later op gang. Dit is het eerste seizoen dat ze dikke proeven loopt en dat doet ze goed. Zondag start ik haar voor het eerst in een 3-sterren Grote Prijs op 1.55m niveau.”

Messi in opbouw

De kans is nu al groot dat we Janne Frederike Meyer volgend jaar terugzien in Vragender. “Johannes Ehning vertelde me dat dit een geweldig concours was en hij heeft in alles gelijk. Het deelnemersveld is veel sterker dan verwacht, het publiek is geweldig, alles is fantastisch voor elkaar voor de ruiters en paarden en de parcoursbouw is voortreffelijk. Ik ben blij dat ik hier ben. Mijn toppaard Messi is hier dan nog in opbouw, maar ik droom natuurlijk om volgend jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen.”

Mel Thijssen wint 1.45m

Mel Thijssen was met Chic Fou de la Bastide (v. Chessmann vd Helle) de snelste in de tweede fase van de 1.45m Juweliers Aalbers Prijs. Ze klopte Lars Kuster op Idylle of Romance (v. Andiamo) een halve seconde, 32,90 tegen 33,65 seconden. Op de plaatsen drie, vier en vijf volgden Rodrigo Pessoa met Lord Luci (v. Legolas), Elize van de Mheen met Kilimanjaro (v. Eldorado van de Zeshoek) en Conor Drain op Covehill Archie (v. Diamant de Semilly), allen ook nog onder de 34 seconden.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht Outdoor Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.