Ga naar hoofdinhoud

Japanner Eiken Sato na vijf jaar terug in springsport

Vijf jaar was de Japanner Eiken Sato weg van de internationale springbühne. De voormalige Stephex-ruiter meldde zich afgelopen weken weer in de wedstrijdring op de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. Sato reed daar paarden van Paul Schockemöhle's Gestüt Lewitz. Bij Schockemöhle is de ruiter aan zijn tweede carrière begonnen.

In de zomer van 2014 was de 33-jarige Eiken Sato plotseling verdwenen. Na 188 wedstrijden en negen overwinningen in de eerste maanden van 2014 kwam de plotselinge stop. Door familieomstandigheden vloog de ruiter terug naar zijn geboorteland Japan.

Vader Masamichi Sato lid van Japanse team

Eiken Sato groeide op in het boeddhistische tempelcomplex van Ogawa in de bergen bij Nagano, waar zijn vader hoofd van het klooster was. Er waren geen auto’s daar, de mensen deden reisden te voet of te paard. Zo ontstond de speciale band met paarden voor Sato en zijn familie. Vader Masamichi Sato was niet alleen een boeddhistische monnik, maar ook lid van het Japanse springteam dat wilde deelnemen aan de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. Door de wereldwijde boycot van deze spellen vanwege de Sovjet-invasie van Afghanistan spatte de droom van vader Sato uiteen.

Stephex Stables

Maar zoon Eiken droomde zijn eigen droom. Hij startte voor Japan op de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong, op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en in Lexington in 2010. Op 18-jarige leeftijd verhuisde hij naar België en werd hij een succesvolle stalruiter bij Stephex Stables.

Eventingruiter Kenki Sato

Ook zijn oudere broer Kenki raakte besmet met het paardenvirus. Hij werd eventingruiter en behoorde tot het Japanse team op de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Paul Schockemöhle

Na vijf jaar afwezigheid is Eiken Sato weer in Europa en zit hij weer in het zadel. Bij Paul Schockemöhle is de ruiter aan zijn tweede carrière begonnen.

Bron www.spring-reiter.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook