Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam: ‘Het is aardig goed gelukt’

Jumping Zwolle is nog niet van start of er mag nu al een succes gevierd worden wat betreft de deelnemers. Tussen de inschrijvingen zitten de beste springruiters van de wereld, waaronder de nummer één van de wereldranking, Harrie Smolders. Jumping Zwolle-ambassadeur Jeroen Dubbeldam is verguld. “Het is aardig goed gelukt”, analyseert hij fijntjes zijn taak om bij te dragen aan een zo sterk mogelijk deelnemersveld.

De IJsselhallen in Zwolle staan van 18 tot en met 21 oktober voor het eerst sinds zeven jaar weer in het teken van internationale springsport. De animo was meteen groot. “Iedereen weet dat het een mooie hal is en dat de faciliteiten goed zijn, het was altijd mooi om hier te rijden. Ook al is het geen vijfsterrenconcours – althans nog niet, je weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien – er komt toch een zeer sterk deelnemersveld op af. Daar zijn we heel blij mee. Je doet je best ervoor, maar je hebt het niet helemaal in de hand. Je kan wel op je knieën gaan liggen, het is uiteindelijk aan de ruiters om de keuze te maken waar ze willen starten.”

Harrie Smolders

De organisatie is blij met de aanmelding van Harrie Smolders, die de ene uitnodiging na de andere voor een vijfsterrenconcours krijgt en dit jaar alleen op Nederlandse bodem te zien was tijdens de Global Champions Tour in Valkenswaard en op CHIO Rotterdam. Smolders vloog zijn paarden naar Shanghai, New York en het WK in Tryon, hij reed in Rome, St. Tropez, Cannes en Berlin. En binnenkort dus in Zwolle.

Marcus Ehning

De nummer drie van de wereldranking, Marcus Ehning uit Borken, dit jaar winnaar van de prestigieuze Rolex Grand Prix van Aken en teambrons op het WK met de Duitse Mannschaft, is ook van de partij. De Italiaan Alberto Zorzi (19e op de ranking) strijdt mee, de Ier Bertram Allen (26e), Philipp Weishaupt (33e) en Felix Hassmann (60e) uit Duitsland en Jos Verlooy (39e) uit België. De Nederlandse top zal tegengas geven, want Marc Houtzager (42e), Leopold van Asten (52e), Gerco Schröder (91) en Frank Schuttert (116e) zijn er ook bij.

Dubbeldam met drie paarden

“Als ik dit deelnemersveld zie, dan voorspel ik dat de ruiters topkwaliteitspaarden moeten meenemen naar Zwolle om te kunnen winnen. Het niveau van de sport zal echt hoog zijn”, vertelt Jeroen Dubbeldam, die als oud-olympisch kampioen en oud-wereldkampioen ook zeker niet misstaat op de lijst. Zelf neemt hij drie paarden mee, Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado), Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano) en Diesel (v. Untouchable).

320 paarden

In totaal betrekken 320 paarden van over de hele wereld op woensdag 17 oktober een box in De IJsselhallen om een dag later hun beste beentje voor te zetten in de parcoursen. In totaal ligt er bijna 1,5 ton euro aan prijzengeld klaar, waarvan er 50.000 euro verdeeld wordt in de afsluitende Grote Prijs op 1,55 m-niveau op zondagmiddag 21 oktober.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook