Ga naar hoofdinhoud

Diamant-zoon Dracos springt met 9 naar Westfaalse titel vierjarigen

Katrin Eckermann met Abou-Chaker. Foto: Westfälisches Pferdestammbuch

In Münster-Handorf sprongen de vier-, vijf- en zesjarige springpaarden vandaag de finales. Bij de vierjarigen sprong Dracos (Diamant de Semilly x Cornet Obolensky) met een negen naar de titel. Met dat cijfer nam de door Hendrik Dowe goedgekeurde hengst 0,3 punten voorsprong op reservekampioen Grandolini (Bellini Royal x Grandilot). De door Henk van Wijlick gefokte Stakkato Gold-zoon Stensbeck won het brons.

De vijfjarigen sprongen een basisparcours en een barrage en werden in beide rondes gepunt. De hoogste score kwam op naam van Abou-Chaker (Alaba x Comme il faut), die met Katrin Eckermann in het zadel een 8,8 voor het basisparcours en een 9,1 voor de barrage kreeg. Met een 8,6 en een 9 liep Cassina (Cassus x Comme il faut) naar de zilveren medaille. De top drie werd compleet gemaakt door Unicor (United Touch S x Carrico Z). De merrie kreeg twee keer een 8,7.

Zesjarigen

De zesjarigen sprongen een barrage op tijd. Tim Rieskamp-Goedeking stuurde Vigo G (Vancouver d’Auvray x Diarado Z) met 0/34,86 eenvoudig naar de zege. Maximilian Schreiber verdiende met Kentucky (Kannan x Chin Chin) het zilver met een foutloze barrage in 36,74. Zij werden op de voet gevolgd door Stefan Engbers en Anicma (All Music x Christiano).

Uitslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook