Ga naar hoofdinhoud

KWPN Kampioenschappen: 69 vijfjarigen foutloos in eerste onderdeel

Nyrocco (v. Zirocco Blue VDL) met Suzanne Tepper. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op het Hippisch Centrum in Exloo zijn vandaag de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden van start gegaan. In het eerste onderdeel voor de vijfjarigen bleven er 69 foutloos.

De vijfjarigen kregen een mooi gebouwde 1.20m-proef voorgeschoteld, wat voor de meeste paarden geen tot weinig problemen opleverde. Van de 105 deelnemers bleven er 69 foutloos. Morgen staat het tweede onderdeel op het programma.

Zes gekeurde hengsten

Tot de foutloze combinaties behoorden onder meer de KWPN-goedgekeurde hengsten Newmarket VM (v. Chacoon Blue) onder Kars Bonhof, Norton VDL (v. Baltic VDL) onder Tibo Hendrickx, Night Life VDL (v. Erco van ’t Roosakker) onder Alex Gill, No Jokes ACM (v. Untouchable) onder Casper Meegdes, Nouri W VDL (v. Cohinoor VDL) met Cristel Kalf in het zadel en Nyrocco (v. Zirocco Blue VDL) onder Suzanne Tepper.

Hengstenselectie

Drie andere hengsten namen deel in het kader van de hengstenselectie en de hengstenkeuringscommissie gaf hen groen licht om morgen aan de start te verschijnen in het tweede onderdeel, waarin ze opnieuw beoordeeld gaan worden. Dit betreft de hengsten Sambucci de Muze (v. Hunter’s Scendro), Horse Victory’s Dutch Diarado (v. Diarado) en Singular Saygon (v. Chacoon Blue).

Singular Saygon (v. Chacoon Blue) met Bart van der Maat. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.