Ga naar hoofdinhoud

Mr. BuCha Richard Vogel geeft uitleg jonge paardentraining

Richard Vogel en Charisma HS. Foto: Equitaris.

Richard Vogel stuurde Hugo Simons Charisma HS (v. Uriko) afgelopen weekend overtuigend naar de winst bij de vijfjarige springpaarden op de Bundeschampionate. De 22-jarige ruiter viel deze Bundeschampionate op: hij had namelijk nog vier paarden in de drie finales. Drie bij de zesjarigen en eentje bij de zevenjarigen.

Richard Vogel wordt in Duitsland als een van de grootste talenten in het springzadel beschouwd. De loopbaan van Richard Vogel begon in de omgeving van Mannheim. Bij Anica Fröhling leerde hij het vak en won onder meer het springkampioenschap van Baden-Württemberg. In 2016 vertrok Vogel naar de stallen van Ludger Beerbaum waar hij eerste ruiter van Philipp Weishaupt werd. Bij Beerbaum kon Vogel zijn draai niet helemaal vinden en in 2019 besluit hij Riesenbeck te verlaten en zelstandig aan de slag te gaan. Dat krijgt ex-topspringruiter Hugo Simon mee en die strikt Vogel om zijn paarden te gaan rijden. Met Simons paarden maakt Vogel veel indruk in Warendorf. ClipMyHorse.tv ging bij Vogel op bezoek en keek hoe hij de jonge paarden op de kampioenschappen voorbereidde.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook