Ga naar hoofdinhoud

Queen Aviccini WM en Olano H2 winnen vrijspringen Saasveld

Queen Aviccini WM (Foto: Wendy van Dijk)

De wedstrijd vrijspringen Saasveld is uitgegroeid tot een bekend en gewaardeerd evenement van de Rijpaarden Fokvereniging Twente. Dit jaar werden 21 drie- en vierjarigen geselecteerd voor de finale en in die finale kwamen gisteravond de merrie Queen Aviccini WM (Catoccini WM x Quasimodo Z) van D. Wiesemann en de ruin Olano H2 (Cellestial x Clinton) van fokker T. Holkenborg als toppers uit de bus.

De Twentse fokvereniging haalde met Bart Henstra en Emile Hendrix twee grote namen als juryleden naar Saasveld. Zij zagen bij de vierjarigen in de door Wesley Mulder gefokte Queen Aviccini de kampioen en gaven haar in totaal 59 punten (met 9’s voor de reflexen en het vermogen en 8,5-en voor de afdruk, instelling en algemene indruk). Daredevil VDS Z (Dominator x Carolus) kwam met 57 punten op de tweede plaats uit.

Olano H2

Olano H2 kreeg bij de driejarigen de hoogste score met 58,5 punten met vijf 8,5-en en twee 8-en op zijn cijferlijst. De merrie Oletske (Dominator x Colestus) en de ruin Oxalis (Grandorado x Mr. Blue) kwamen net 1 punt lager uit op een totaal van 57,5.

Complete uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.