Ga naar hoofdinhoud

Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend

Het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 21 t/m 24 september 2023 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 14 tot 17 augustus tijdens het KWPN kampioenschap jonge springpaarden dat verreden wordt op het Hippisch Centrum Exloo in Exloo.

De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

FEI quota

De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt op 24 t/m 27 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

Selectiebepalingen

De voorwaarden die gelden voor deelname zijn te vinden in de selectiebepalingen. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.